Durant les visites que va fer als barris més pobres de la ciutat de Jobra, Muhammad va descobrir que fent petits préstecs podia ajudar moltíssim a aquesta gent per a emprendre els seus petits projetctes. El 1983 va fundar el Banc Grameen a Bangla Desh, una institució microfinancera i de desenvolupament comunitari gràcies al qual va guanyar el Premi Nobel de la Pau l'any 2006.

Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau


Muhammad Yunus, fundador del banc solidari Grameen Bank, va néixer el 28 de Juny de 1940 (77 anys) a la ciutat de Chittagong, Bangladesh. Sempre ha estat caracteritzat per ser una persona molt conscienciada amb la situació de pobresa del seu país, i la iniciativa d’ajudar a persones en situació d’extrema pobresa per tal de poder sortir endavant.

És així com amb aquesta mirada tan altruista va crear el 1983 el  Banc Grameen a Bangladesh, una institució que en el seu origen buscava el desenvolupament comunitari i amb la que es va adonar que amb els seus petits préstecs ja podien servir com una diferència considerable per a les persones pobres. A partir d’aquell moment, el concepte dels microcrèdits va començar a expandir-se a nivell mundial, fins arribar a que actualment hi ha més de 7.000 institucions en tot el planeta que es dediquen a això.

La importància de la seva persona no es va quedar només a Bangladesh, o als Estats Units, on és Doctor en Economia per la Universitat de Vandervil (Tennessee, EUA) des del 1969. El seu premi principal el va aconseguir el 2006, quan va ser guardonat amb el premi Nobel de la Pau. Així mateix, també ha rebut altres reconeixements importants com el premi Príncipe de Asturias el 1998, o en el 2008 en què la revista Foreign Policy el va considerar com el número 2 en la llista de “Top 100 de pensadors globals”.

Comentaris

Entrades populars